1/2/08

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ 2008

Ημερομηνία: ……………………
Αριθ. Πρωτ.: …………………..


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2008


1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Συλλόγων Δ. Ελλάδος προκηρύσσει την προκριματική φάση του Πανελλήνιου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος Δυτικής Ελλάδας για το 2008 και του Πανελλήνιου Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος Δυτικής Ελλάδας για το 2008 σύμφωνα με τα υπ’ αριθμό πρωτ. 82327/08-10-2007 της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και 136799./Γ4/29-11-2007 του Υπουργείου Παιδείας.2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες συνδιοργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών στα Ιωάννινα, στο STADIUM, στο παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο, στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2008.
3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής στο ατομικό πρωτάθλημα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ήπειρος, Νησιά Ιονίου, Αιτωλοακαρνανία).
Στο ομαδικό πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων, Δημοσίων και Ιδιωτικών της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με 4μελείς ομάδες. Επιτρέπεται η συμμετοχή και 2ης ομάδας από το ίδιο σχολείο (Δημοτικό ή Γυμνάσιο).
Η συμμετοχή στο ατομικό σχολικό για τα Λύκεια είναι ελεύθερη.
4. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Η σύνθεση των ομάδων θα είναι 4μελής με σειρά ΕΛΟ (ελληνικοί πίνακες) με υποχρεωτική συμμετοχή 1 τουλάχιστον κοριτσιού στην 4η σκακιέρα. Τα πρωταθλήματα θα γίνουν χωριστά για Δημοτικά και Γυμνάσια.
Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει, πριν την έναρξη των αγώνων, στη γραμματεία των αγώνων, βεβαίωση του σχολείου ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Α) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Γυμνάσια) με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων και με ελεύθερη σειρά. Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.
Β) ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων και με αλφαβητική σειρά. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων σε κάποια κατηγορία μπορεί να διεξαχθούν λιγότεροι γύροι ή και συναντήσεις πουλ. Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:

1. Μαθητές-Μαθήτριες Νηπιαγωγείων
2. Μαθητές-Μαθήτριες Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3. Μαθητές-Μαθήτριες Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4. Μαθητές-Μαθήτριες Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5. Μαθητές-Μαθήτριες Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6. Μαθητές-Μαθήτριες Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7. Μαθητές-Μαθήτριες ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8. Μαθητές-Μαθήτριες Α’ Γυμνασίου
9. Μαθητές-Μαθήτριες Β’ Γυμνασίου
10. Μαθητές-Μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου
11. Μαθητές-Μαθήτριες Λυκείων

6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:
Οι αγώνες στο Ομαδικό Πρωτάθλημα και στο Ατομικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας.
Ο Διευθυντής αγώνων και ο επικεφαλής Διαιτητής μπορούν να αποφασίσουν τη μη χρησιμοποίηση ρολογιών στις μικρότερες κατηγορίες.

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Α) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008 Τελετή Έναρξης 10:30
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008 1ος – 5ος Γύρος Έναρξη 11:00

Β) ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008 1ος – 5ος Γύρος Έναρξη 11:00
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008 Τελετή Λήξης Έναρξη 13:30

H οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με προσκόμιση της βεβαίωσης του Σχολείου στη γραμματεία των αγώνων μέχρι το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008 ως τις 10:30 στο χώρο των αγώνων.
H οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008 ως τις 10:30 στο χώρο των αγώνων.

8. ΑΓΩΝΕΣ - ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας (ίδια με αυτά που θα ισχύσουν και στην τελική φάση):
Α) Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ
Β) Για το ατομικό πρωτάθλημα:
Για ελβετικό σύστημα
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
β) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα). ε) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
Για κυκλικό σύστημα (round robin)
α) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
γ) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.
9. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
Υπεύθυνος της Διοργάνωσης ορίζεται ο κ. Συγκούνας Κωνσταντίνος.
Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Ιωάννου Ναπολέων.
Επικεφαλής Διαιτητής όπως ορίσθηκε από την ΤΕΣΣΔΕ είναι ο κ. Βασίλης Παργινός.
Διεύθυνση Γραμματείας ορίζεται ο κ. Παπαγεωργίου Γιάννης.

10. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ - ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Η επιτροπή ενστάσεων αποτελείται από τους:
α) Παργινό Βασίλη (Επικεφαλής Διαιτητής)
β) Σκιαδόπουλο Νικο
γ) Φίλιππα Σπύρο
Αναπληρωματικά μέλη:
α)Αντωνιάδης Νίκος
β) Παπαγεωργίου Ιωάννης
Το παράβολο ένστασης ορίζεται στα 100 Ευρώ. Οι ενστάσεις θα κατατίθενται στη γραμματεία των αγώνων, με την άμεση καταβολή του παράβολου, πριν την έναρξη του επόμενου γύρου και θα εκδικάζονται άμεσα. Το παράβολο επιστρέφεται στην περίπτωση που ο αθλητής δικαιωθεί.

11. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όλοι οι μαθητές που θα αγωνισθούν. Στο Ομαδικό πρωτάθλημα, κύπελλα θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες και μετάλλια όλοι οι αθλητές των τριών πρώτων ομάδων. Στο Ατομικό πρωτάθλημα, κύπελλο και μετάλλιο θα πάρει ο 1ος νικητής και μετάλλια ο 2ος και 3ος . Ο νικητής κάθε τάξης ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Δυτικής Ελλάδας. Οι νικητές των πρωταθλημάτων προκρίνονται στην τελική φάση των σχολικών πρωταθλημάτων που θα γίνουν στις 19 – 21 Απριλίου 2008 σύμφωνα με τις προκρίσεις που προβλέπει η προκήρυξη της ΕΣΟ. Υπεύθυνη για την κατανομή των προκρίσεων είναι η ΤΕΣΣΔΕ.

12. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται:
α)τηλεφωνικά, στους:
1. Παπαγεωργίου Γιάννη: 6972873945 ή 2651065150 ώρες 12:00 – 13:00 τις καθημερινές.
2. Παργινό Βασίλη : 26510-37852 ή 6973677645
3. Σκιαδόπουλο Νίκο (για τα νησιά Ιονίου): 6944754765
4. Φίλιππα Σπύρο (για το Νομό Ηγουμενίτσας): 6938039876
5. Αντωνιάδη Νίκο (για το Νομό Άρτας): 6979174368
β) με e-mail: στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών syl_ioa_ska@yahoo.gr όπου θα αναγράφεται το Ονοματεπώνυμο του αθλητή, το Σχολείο και η περιοχή, η τάξη, τηλέφωνο επικοινωνίας και αν επιθυμεί να διαμείνει σε ξενοδοχείο.
γ) στο Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών: Δωδώνης 21 (Στοά, ημιώροφος) Ιωάννινα , ώρες 6:00 – 9:00 το απόγευμα.
δ) Στους κατά τόπους σκακιστικούς Συλλόγους.

13. ΔΙΑΜΟΝΗ: Οι αθλητές και οι συνοδοί που επιθυμούν να διαμείνουν σε ξενοδοχείο πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων πρέπει να επικοινωνήσουν μέχρι την Κυριακή 12/2/2007 με τους:
α) Συγκούνα Κωνσταντίνο υπεύθυνο της Διοργάνωσης, στο τηλέφωνο 6945268688 β) Παπαγεωργίου Γιάννη: 6972873945 ή 26510-65150 ώρες 12:00 – 13:00 τις καθημερινές.

14. ΓΕΝΙΚΑ: Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΣΥΓΚΟΥΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΑΠΟΛΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Add