24/3/09

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

γράφει ο Βασίλης Παργινός
Σάββατο 21 Μαρτίου,9.00π.μ. Το λεωφορείο που έχουμε ναυλώσει είναι έτοιμο να ξεκινήσει και ακολουθώντας την όμορφη διαδρομή Ιωάννινα-Μέτσοβο-Μηλιά-Κρανιά και στη συνέχεια περνώντας περιφερειακά από Γρεβενά-Κοζάνη-Πτολεμαίδα να μας οδηγήσει στη φιλόξενη Φλώρινα.Μικροί και μεγάλοι,περίπου 45 άτομα,απολαμβάνουμε τα χιονισμένα τοπία από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα της πορείας μας καθώς κατευθυνόμαστε προς το Μέτσοβο.
Τα παιδιά ήδη κοιτούν από τα παράθυρα το χιόνι με άγριες διαθέσεις,τα μάτια τους γυαλίζουν.Ανατριχίλα...Ο φόβος μας θα πάρει σάρκα και οστά σύντομα.Στάση στον Προφήτη Ηλία Μετσόβου και ο πόλεμος ξεκινά ταχύτατα με τις πρώτες χιονόμπαλες να βρίκουν στόχο με ανησυχητική ακρίβεια (για τους ενήλικες).Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις,φωτογραφίες από τη μάχη δεν δημοσιοποιούνται καθότι σκληρές και άγριες...
Μετά από ένα ζεστό καφέ και αφού η παρουσία και άλλων εκδρομέων στο μαγαζί δε μας επέτρεψε να καθίσουμε κοντά στο τζάκι σπεύσαμε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.Πλησιάζοντας προς τη Μηλιά Γρεβενών το τοπίο είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τη φωτογραφική μηχανή μου.

Περίπου 4 ώρες πέρασαν από την ώρα που ξεκινήσαμε από τα Ιωάννινα και είμαστε στην πόλη της Φλώρινας κατευθυνόμενοι προς το ξενοδοχείο μας.Το χιόνι στους δρόμους μπόλικο αλλά οι Φλωρινιώτες νομίζω πως είναι συνηθισμένοι σε αυτό.Όσο και να ρίχνει πάντως εμάς δε μας πειράζει,ίσα ίσα...Με το που έφτασε το λεωφορείο στο ξενοδοχείο μας περίμενε να μας υποδεχτεί ο κ.Μπάμπης Αντωνιάδης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.Τα παιδιά των 2 συλλόγων καθώς και οι ενήλικες θα έχουν φιλική συνάντηση και τουρνουά το απόγευμα στον τοπικό σύλλογο.Με την είσοδό μας στο αρκετά καλό ξενοδοχείο Lingos στο κέντρο της πόλης βρισκόμαστε προ εκπλήξεως.Στον τοίχο υπήρχε μια παράξενη αλλά συνάμα τόσο γνώριμη απεικόνιση...!


Όχι Γιάννη μου,δεν είναι καλή ιδέα να τα ξεκολλήσεις επειδή δεν είναι σωστά στημένα...Μόλις τακτοποιηθήκαμε ο κ.Αντωνιάδης μας οδήγησε σε μία πολύ ωραία ταβέρνα και φάγαμε καλά αλλά δεν ήπιαμε πολύ,ειδικά τα παιδιά ως 12 ετών δεν τα αφήσαμε να πιούν πολλά μπουκάλια κρασί λόγω και των απογευματινών αγώνων!


Στο εντευκτήριο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας τα τουρνουά πήγαν πολύ καλά καθώς οι άνθρωποι του συλλόγου φρόντισαν για όλα,διαιτησία,γλυκά και αναψυκτικά για τα παιδιά,έπαθλα κτλ.


Παράλληλα με τις παρτίδες των παιδιών,οι ενήλικες έφτιαξαν ένα ωραιότατο τουρνουά blitz (σε ξεχωριστή αίθουσα)με καφέ,ποτό και μουσική κατά τη διάρκεια των παρτίδων.Κάπνισμα?Όχι όχι,αυτό απαγορεύοταν.Αυστηρά...
Το βράδι ακολούθησε φαί,ποτό για τους άνω των 18 και λίγη ξεκούραση.Την Κυριακή το πρωί μετά από ένα καλό πρωινό τα παιδιά επιδόθηκαν σε rapid 2 εναντίον 2 και λίγο αργότερα επειδή δυστυχώς το χιόνι δεν ήταν τόσο ώστε να αποκλειστούμε κάνα δυο μερούλες ακόμα στην Φλώρινα,μπήκαμε στο λεωφορείο μας με κατεύθυνση τα Ιωάννινα.
Θα μπορούσα δράττοντας την ευκαιρία από άλλη μια επιτυχημένη και όμορφη εκδήλωση να πω πολλά για το τι έχει καταφέρει αυτός ο Σύλλογος μέσα σε ένα χρόνο.Όπως και για το τι χτίζεται εδώ.
Βλέπω στα σκαριά ένα μεγάλο,σύχρονο και ασφαλές καράβι,απο αυτά που δε βουλιάζουν.Για την επόμενη εκδρομή φυσικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Add