22/2/10

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2010

Ημερομηνία: ……………………
Αριθ. Πρωτ.: …………………..


ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2010


1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Συλλόγων Δ. Ελλάδος προκηρύσσει το Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος Ιωαννίνων για το 2010 και του Ομαδικού Σχολικού Πρωταθλήματος Ιωαννίνων για το 2010.


2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων στα Ιωάννινα, στο STADIUM, στο παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2010..

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής στο ατομικό πρωτάθλημα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών του νομού Ιωαννίνων. Οι μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν υποχρεωτικά στο πρωτάθλημα της Ένωσης ή της Τοπικής Επιτροπής στην οποία ανήκει το σχολείο τους.
Στο ομαδικό πρωτάθλημα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων, Δημοσίων και Ιδιωτικών του νομού Ιωαννίνων, με 4μελείς ομάδες. Επιτρέπεται η συμμετοχή και 2ης ομάδας από το ίδιο σχολείο (Δημοτικό ή Γυμνάσιο).

4. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Η σύνθεση των ομάδων θα είναι 4μελής με αλφαβητική σειρά με υποχρεωτική συμμετοχή 1 τουλάχιστον κοριτσιού στην 4η σκακιέρα. Κάθε σχολική ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει, πριν την έναρξη των αγώνων, στη γραμματεία των αγώνων, βεβαίωση του σχολείου ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Η Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε είναι υπεύθυνη για την εξασφάλιση των οικονομικών πόρων καθώς και για το καθορισμό όλων των λεπτομερειών (σύστημα, πρόγραμμα αγώνων, προθεσμίες δηλώσεων συμμετοχής, ορισμός διαιτητών κλπ.) των Περιφερειακών Σχολικών Πρωταθλημάτων.

Α) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:

Θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων. Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών και να δημιουργηθεί ξεχωριστός όμιλος Λυκείων.

Β) ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 5 γύρων και με αλφαβητική σειρά. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων σε κάποια κατηγορία μπορεί να διεξαχθούν λιγότεροι γύροι ή και συναντήσεις πουλ. Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:

1. Μαθητές-Μαθήτριες Νηπιαγωγείων
2. Μαθητές-Μαθήτριες Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3. Μαθητές-Μαθήτριες Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4. Μαθητές-Μαθήτριες Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5. Μαθητές-Μαθήτριες Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6. Μαθητές-Μαθήτριες Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7. Μαθητές-Μαθήτριες ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8. Μαθητές-Μαθήτριες Α’ Γυμνασίου
9. Μαθητές-Μαθήτριες Β’ Γυμνασίου
10. Μαθητές-Μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου
11. Μαθητές-Μαθήτριες Λυκείων

6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:
Οι αγώνες στο Ομαδικό Πρωτάθλημα και στο Ατομικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας.
Ο Διευθυντής αγώνων και ο επικεφαλής Διαιτητής μπορούν να αποφασίσουν τη μη χρησιμοποίηση ρολογιών στις μικρότερες κατηγορίες.

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Α) ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 Τελετή Έναρξης 10:30
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 1ος – 5ος Γύρος Έναρξη 10.45

Β) ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 1ος – 5ος Γύρος Έναρξη 10.30
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 Τελετή Λήξης Έναρξη 14.30

H οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με προσκόμιση της βεβαίωσης του Σχολείου στη γραμματεία των αγώνων μέχρι το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 ως τις 10:00 στο χώρο των αγώνων.
H οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών για το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 ως τις 10:00 στο χώρο των αγώνων.

8. ΑΓΩΝΕΣ - ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας :
Α) Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια κατάταξης των ομάδων είναι κατά σειρά :
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (βαθμοί, πόντοι, εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το σύνολο των πόντων σε όλους τους αγώνες.
(γ). Το σύνολο των πόντων κατά σειρά στη 1η σκακιέρα, στη 2η, κ.ο.κ
Β) Για το ατομικό πρωτάθλημα:
Για ελβετικό σύστημα
α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
β) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα). ε) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
Για κυκλικό σύστημα (round robin)
α) Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).β) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
γ) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.

9. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
Υπεύθυνος της Διοργάνωσης ορίζεται ο κ. Συγκούνας Κωνσταντίνος.
Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Σωτηρίου Θανάσης.
Επικεφαλής Διαιτητής όπως ορίσθηκε από την Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε είναι ο Διαιτητής ΒΚ (Ε.Σ.Σ.Ν.Α) κ. Παργινός Βασίλης.
Διευθυντής Γραμματείας ορίζεται ο κ. Παπαγεωργίου Γιάννης.

10. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ - ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Η επιτροπή ενστάσεων αποτελείται από τους:
α) Παπαγεωργίου Ιωάννης
β) Σκιαδόπουλο Νικο (Πρόεδρος Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε)
γ) Τσούρη Βασίλη
Αναπληρωματικά μέλη:
α) Ιωάννου Ναπολέων
β) Σωτηρίου Θανάσης
Το παράβολο ένστασης ορίζεται στα 100 ευρώ. Οι ενστάσεις θα κατατίθενται στη γραμματεία των αγώνων, με την άμεση καταβολή του παράβολου, πριν την έναρξη του επόμενου γύρου και θα εκδικάζονται άμεσα. Το παράβολο επιστρέφεται στην περίπτωση που ο αθλητής δικαιωθεί.

11. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όλοι οι μαθητές που θα αγωνισθούν. Στο Ομαδικό πρωτάθλημα, κύπελλα θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες σε κάθε όμιλο και μετάλλια όλοι οι αθλητές των τριών πρώτων ομάδων. Στο Ατομικό πρωτάθλημα, κύπελλο και μετάλλιο θα πάρει ο 1ος νικητής και μετάλλια ο 2ος και 3ος καθώς και η 1η νικήτρια. Ο νικητής κάθε τάξης ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Δυτικής Ελλάδας 2010.

Οι 10 πρώτοι μαθητές και οι 3 πρώτες μαθήτριες ανά τάξη αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής στους Προκριματικούς Αγώνες της Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε που θα διεξαχθούν στην Ηγουμενίτσα στις 13-14 Μαρτίου 2010. Εκεί θα διεκδικήσουν την πρόκριση για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα που θα γίνει στις 22-25 Απριλίου 2010 (σε τοποθεσία που θα ανακοινώσει η Ε.Σ.Ο με συμπληρωματική προκήρυξη) όπως προβλέπεται από την προκήρυξη της Ε.Σ.Ο. Υπεύθυνη για την κατανομή των προκρίσεων είναι η Τ.Ε.Σ.Σ.Δ.Ε.

12. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται:
α) τηλεφωνικά, στους:
1. Παργινό Βασίλη : 26510-37852 ή 6997 466127
β) με e-mail: στην ηλεκτρονική διεύθυνση bparginos@gmail.com όπου θα αναγράφεται το Ονοματεπώνυμο του αθλητή, το σχολείο, η τάξη και τηλέφωνο επικοινωνίας.
γ) στο Σύλλογο Ιωαννιτών Σκακιστών : Δωδώνης 21 (Στοά, ημιώροφος) Ιωάννινα , καθημερινά 18.00 - 20.30 τηλ. 26510 83473

13. ΓΕΝΙΚΑ:

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΣΥΓΚΟΥΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΑΠΟΛΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Add